Optikai szálManapság el sem tudnánk képzelni az életünket az internet nélkül. A segítségével tartjuk a kapcsolatot más emberekkel és még a munkánkat is nagyban befolyásolja. Maga az optikai szál felépítése üvegszálból és törésmutatójú héjból áll. Ezen szerkezetet alkalmazzák a különböző digitális információk továbbítására, ugyanis jelenleg ez a legmodernebb eszköz, ami tökéletesen végzi a rábízott feladatot.

Ahol ezt alkalmazzák az internethez, ott garantáltan nincsenek fennakadások, sem a sebességgel, sem az adatátvitellel. Az optikai szálban lévő üvegszálak mikrométer átmérőjűek, ezért el lehet képzelni, hogy egyetlen szál milyen vékony lehet. Bár köztudott, hogy ez a legideálisabb vezeték az internet bekötésekor, azonban azt nagyon kevesen tudják, hogy pontosan miként működik.

Nos, a fénysugárnak a visszaverődésén alapul a működése, ami azt jelenti, hogy a fényimpulzus belép a fénykábel egyik végén, majd a másikon távozik. Az optikai szál sokkal hatékonyabb, mint az UTP kábel. Ezért is cserélik azt le egyre többen, ahol azt megtehetik.