Születésnapi borokA születésnapok, az ember életében olyan események, amelyek megismételhetetlenek, így érdemes illően megemlékezni róluk. Biztos, hogy a család vitrinében idővel a születésnapi borok sorakoznak, hiszen az ember sajnálja elfogyasztani őket.

Azok emlékeztetik arra, hogy kitől és melyik születésnapjára kapta azokat. Azonban tudni kell, hogy egyes boroknak nem tesz jót az, ha sokáig tartják a lakásban. Tévesen gondolná az ember, hogy bármelyik ital akármeddig eltartható, hiszen a régi borok is többe kerülnek általában, mint az új szüretelésűek. Azt azonban általában figyelmen kívül hagyják, hogy a drága borokat nem a meleg vitrinben szokták tartani, hanem hideg pincékben, a sötétben. Ugyanakkor fajta is meghatározza, hogy mennyi ideig képes elállni anélkül, hogy megecetesedne.

Így, ha Önnél is sorban állnak a születésnapi borok, akkor ne hagyja őket egy évnél tovább porosodni! Kedves gesztus lehet a vendégeket megkínálni azzal az itókával, amit egy évvel ezelőtt kapott és meginvitálni őket a következő születésnapjára, hogy a most kapott születésnapi borok is felbontásra kerülhessenek.