Az árnyékoló fontosságaOtthonunk kényelmét folyamatosan igyekszünk biztosítani. Nyáron sokat tartózkodunk az udvaron vagy az erkélyen és olyankor védekeznünk kell a nap és az eső ellen. Családi házak teraszain általában van valamilyen árnyékoló. Ezek lehetnek merev lemezek vagy az egyre népszerűbb napvitorlák.

Ezek a praktikus eszközök hatékonyan védenek a napsugárzástól és csapadéktól, hiszen vízállóak is. Az árnyékoló ma már elengedhetetlen az erős nyári napsütések idején. A napvitorlák általában négyzet alakúak és kiváló árnyékolást biztosítanak a speciális anyagszerkezetnek köszönhetően. Természetesen létezik többféle anyagból készült árnyékoló napvitorla is. Ezeket az ügyfél igényeinek megfelelően kell kiválasztani. Azon kívül, hogy praktikus, még dekoratív is.

Nagyon jól mutat egy-egy családi ház teraszán, kellemesen feldobja azt. Több színben is elérhető. Tartós, megerősített szélei vannak, amelyek által könnyen szerelhetőek és rögzíthetőek, a zsinegeknek köszönhetően. Célszerű kicsit megdöntve felszerelni, hogy az esetleges csapadék le tudjon folyni róla.