AratásAratásA mezőgazdaság már szinte az időszámításunk kezdete óta jelen van a társadalmi és a gazdasági életben. A búza, a gabona, valamint a kukorica alapélelmiszerek betakarítása aratás formájában történik. Tulajdonképpen magát a betakarítást már az ókorban is kaszálás formájában végezték.

A kisebb gazdaságokban még manapság is ismeretes ez a módszer, azonban a gyorsabb, valamint a gördülékenyebb munka érdekében, inkább erőgépek, kombájnok segítségével végzik el a folyamatot.

Lényegében az aratás ezen formája bérmunkaként is igényelhető a legtöbb mezőgazdasággal foglalkozó cégnél. Ennek természetesen rengeteg előnyét tudjuk felsorolni.

Kezdve azzal, hogy így az aratást szakszerűen, valamint gyorsan le lehet tudni. Pénzügyi szempontból tekintve pedig jobban is kijöhetünk, hiszen a több tíz kézi munkát végző helyett, csupán egyetlen kombájnosnak kell fizetni a bérét. Amennyiben a gigafarm szakembereire bízzuk magunkat, olyan speciális gépekkel végzik majd az aratást, mint amilyen a John Deere vagy a New Holland.