A szebbik nem képviselőinek életében a hormonháztartás megfelelő egyensúlya roppant nagy szerepet tölt be, ezért kiemelten fontos, hogy annak fenntartására törekedjünk. Egy, manapság már világszerte közismert módszer csodákat tehet ezen a téren. Az Aviva torna lényege, hogy támogassa a női szervek működését.

Az Izraelben élő, ám magyar származású Aviva Gabriella Steiner közel 28 éven keresztül kutatta és fejlesztette a gyakorlatokat annak érdekében, hogy azok minél hatékonyabbak lehessenek a problémák kezelésében. Napjainkban rengeteg szakember foglalkozik az Aviva torna oktatásával, ugyanis az eredményesség érdekében kiemelten fontos, hogy a tanfolyamok résztvevői a gyakorlatokat ellenőrzött körülmények között, helyesen végezzék el. Ez a testmozgás lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megismerhessük a saját testünket és elfogadhassuk annak a természetes működését.

A különleges és egyben rendkívül jótékony hatással bíró módszer reményt és hatalmas segítséget nyújthat nők millióinak, akik olyan panaszoktól szenvednek, mint például a meddőség, a különféle menstruációs problémák vagy a változó korral járó kellemetlenségek. Előbb-utóbb mindannyian megtapasztaljuk ezeket a dolgokat az életünk folyamán, amelyek a méh és a petefészkek működésének változásaiból adódnak. A gyakorlatok főként a beszorító és ellazító mozdulatokra épülnek, amelyek hozzájárulnak a női szervek megerősítéséhez.

A hormontornának is nevezett Aviva módszer bizonyítottan képes segíteni olyan nőknek egyaránt, akiknél korábban meddőséget diagnosztizáltak. A megfelelő és helyesen elvégzett mozdulatsorok azonban meghozzák a jótékony eredményt, aminek köszönhetően sokan közülük mégis képesek teherbe esni. A hormonális panaszok mellett, az urológiai betegségek esetében szintén megoldást nyújthat a torna, a gátizmok megerősítése során megszünteti a kellemetlen inkontinencia tüneteit. Mi magunk is részt vehetünk ezeken a tanfolyamokon, az internet segítségével pedig könnyedén megtalálhatjuk a számunkra megfelelő oktatókat.