Autómentés külföldrőlAutómentés külföldrőlAz utóbbi időben eléggé elterjedt praktika, hogy használt autókat vásároljanak. Az a bizonyos elmélet járja az autótulajdonosok között, hogy tőlünk nyugatra, az autók sokkal jobb állapotban maradnak 3-5 éves korukra, mint idehaza. Így egy viszonylag fiatal kocsit elérhető áron, remek technikai állapotban meg lehet vásárolni.

Az autómentés külföldről és belföldről sem tartozik az alacsony díjazású szolgáltatások közé, ezért jól meg kell gondolni, hogy mit és miként cselekszik az ember.

Egy használt autóval az úton maradni, valahol több ezer kilométer távolságra az otthontól, elég kellemetlen dolog. Amikor kiderül, hogy az autó javíthatatlan és el kell szállítani, az még kellemetlenebbül érintheti a tulajdonost. Az autómentés külföldről a megtett kilométer szerint van számolva, de mivel óriási összegekről is szó lehet, megegyezés alapján döntik el a végösszeget. Ezért az autómentés külföldről csak olyan cégtől érdemes igényelni, ahol a tarifákat megegyezés alapján számítják. Ez egy fontos szempont, hogy a mentés ne kerüljön egy vagyonba.