Gumidirekt termékekA kezdő sofőrök, de gyakran még a rutinosabbak sem tudják minden kérdésre választ, csak teszik amit kell, olykor megszokásból. Valahogyan így van ez az abroncsok cseréjekor is. Érdemes azért tisztában lenni egy kicsit a részletekkel, nehogy véletlenül is az merüljön fel bárkiben, hogy inkább elhanyagolja a váltást, ami biztosan nem fordul elő, ha tisztában vagy a részletekkel. Nincsen abban semmi szégyen, ha az ember elsőre nehezen tájékozódik. Akár egyszerű, akár technikai kérdésed van, a Gumidirektnél választ fogsz kapni rá.

A leggyakrabban feltett ilyen jellegű kérdéskör, hogy mi szükség van a rendszeres cserére és a négyévszakos szettek nem alkalmasak minden eshetőségben? A válasz az első esetben az, hogy a gyártók kimondottan azért alkották meg a téli és nyári abroncsokat, mert azok mind anyagukban, mind bordázottságukban, az adott évszak igényeit ki tudják elégíteni. A téli rendszerek lágyabbak és ebből adódóan jól tapadnak, valamint a lamellák sűrűsége, mélysége biztosítja a rövid féktávolságot, vízelvezetést.

A nyári kategóriák kemények, hogy a forró aszfalton ne kopjanak olyan gyorsan és jobb gördülési sebesség biztosításával csökkentsék az üzemanyag fogyasztást, növeljék a sebességet. Ritkább vagy sekélyebb, de az irány tekintetében is eltérőek lehetnek a mélyedések. A négyévszakos abroncsok köztes átmenetet képeznek a 2 másik termékcsalád között. Általában olyankor ajánlottak és azoknak, akik mellőzni tudják a különösen zord időjárás során az autót. Egyáltalán nem olyan stabilak, mint a kifejezetten bizonyos körülményekre megalkotott típusok.

Bár a kocsik nagy része ma már rendelkezik különböző kipörgés gátló rendszerekkel, plusz ott van az ABS is, de ezek nem sokat érnek, ha a gumik tapadása kétes. További részletek megismerésére is van lehetőséged az említett oldalon, akárcsak a megfelelő ár-érték arányú termék beszerzésére. Márka és típus szerint is rendelhetsz. A kiszállítás gyors, pontos, amit aztán a felszereltetés követ. Mindig tartsd be a 7 fokos szabályt? Mert csakis így garantálható a biztonságos vezetés.