Autóbérlés külföldreKözlekedni sokféleképpen lehet. A leggyakoribb közlekedési eszköz az autó. Szinte minden család rendelkezik saját tulajdonú gépjárművel, vagy ha nem, könnyen bérelhet. A személyautó bérlés Budapest területén számos ponton lehetséges, jellemezően a repülőtéren vagy nagyobb állomásokon és kirendeltségeken. A bérelt autókat érthető módon inkább a hazánkba érkező külföldi vendégek használják, hiszen itthon nincs saját gépkocsijuk. Közlekedni viszont kell! A személyautó bérlés Budapest városában gyerekjáték.

Elég egy telefonszámot felhívni és a szolgáltató cég a megadott címre viszi az autót és attól kezdve él a bérlet. Autót bérelni általában minimum 2 naptól lehet, nagyon kedvező napidíjért cserébe. A díjak az autó kategóriától függően változnak. Minél kisebb egy autó, annál olcsóbban bérelhető. A személyautó bérlés Budapest területén szabályokhoz kötött. Minden esetben tiszta és teletankolt autót kap az ügyfél, amit ugyanolyan állapotban kell visszavinni.

Belföldi használatra teljes mértékben fel vannak készítve az autók, így rendelkeznek éves autópálya matricával is. A szolgáltatók természetesen lehetőséget adnak az országhatáron kívülre történő utazásra is. Az autóbérlés külföldre csak meghatározott motorteljesítmény felett engedélyezett, mivel a kisebb városi autók nem igazán alkalmasak hosszú távú, autópályán történő kényelmes utazásra. Tehát, ha külföldre szeretne utazni bérelt autóval, azt minden esetben jeleznie kell és annak megfelelő autót kell választania.

Az autóbérlés külföldre tehát nem lehetetlen, csak magasabb kategóriájú autóval lehetséges, amelyiknek természetesen magasabb a napi díja is. Az autók minden esetben megfelelő műszaki állapotban vannak és mindenféle biztosítással rendelkeznek. Az autóbérlés külföldre, néhány ország kivételével gond nélkül kérhető. Vannak olyan Európai Uniós tagországok és azon kívüliek is, amelyekbe különböző okok miatt a szolgáltató nem, vagy csak korlátolt mértékben engedélyez autóbérlést. Ez ügyben tájékozódjon a kölcsönzőknél!