Autó fényszóró polírozásAutó fényszóró polírozásAz esti órákban és ködös időben a vezetés egyre nehezebbé válik. A nem megfelelő fényviszonyok nagyobb odafigyelést igényelnek, ami elég kimerítő lehet egy hosszú út során. Ezért szükség van az erős fényszórókra, amelyek javíthatnak a látási viszonyokon. Idővel azonban ezeknek is meggyengülhet a fényük. A fényszóró felújítás olyan szolgáltatás, amit idővel minden személygépkocsi-tulajdonosnak igénybe kell venni. Egyrészt azért, mert így megnövelhetik az autólámpa teljesítményét.

Másrészt pedig azért, mert a jármű műszaki vizsgája során is gondok adódhatnak abból, ha a fényszórók nincsenek megfelelő állapotban. Persze dönthetünk a lámpacsere mellett is, de ez egy sokkal időigényesebb és költségesebb vállalkozás. A fényszóró felújítás igénybevételével időt és pénzt is megtakaríthatunk. A fényerő gyengüléséért a legtöbb esetben nem a fényforrás meghibásodása a felelős. Sokszor a búra állapota nem teszi lehetővé több fény áthatolását.

A polikarbonát, amelyet újabban lámpaburaként használnak a járműveken, igen ellenálló a mechanikai hatásokkal szemben, viszont az UV-fény hatására opálossá válik a felülete. Az autó fényszóró polírozás során viszont a szakemberek eltávolítják ezt a matt réteget, így a lámpa visszakapja eredeti fényét. Ez olyan művelet, amelyet otthon nem tudunk elvégezni, hiszen nem elég, ha alaposan megmossuk a lámpákat. Ehhez speciális eszközökre és szakértelemre is szükség van.

A polikarbonát búrák felső, opálos rétegét teljes mértékben el kell távolítani anélkül, hogy megkarcolnánk az alatta levő réteget, vagy más sérülést okoznánk a kiegészítőnek. Ugyanakkor a belső felületét is le kell tisztítani, mert itt is megtapadhatnak különböző gázok, amelyek szintén rontanak a fényáteresztő képességén. Az autó fényszóró polírozás során ez is megtörténik. Így ismét úgy fog kinézni a fényszóró, mint új korában. Az UV-fény elleni védelmet egy wax réteg biztosítja, amely az autó fényszóró polírozás utolsó fázisaként kerül fel a búra külső felületére. Ez hosszú ideig megakadályozza, hogy ismét kialakuljon a matt réteg az autólámpán.