Aranyér kezelésAz aranyér egy igen kellemetlen betegség, amiről senki sem beszél szívesen, de az orvosi adatokból kiderül, hogy az emberiség közel egyharmadát érinti. Így az aranyér kezelés fontos téma lehet, hiszen rengeteg ember életét megkönnyítheti.

Kialakulásának okai egyelőre tisztázatlan, bár tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány és az elhízás is vezethet az aranyér megjelenéséhez. De az orvosok még számos egyéb tényezőt is sejtenek, ami az aranyér kialakulásáért felelős lehet.

Tény, hogy civilizációs betegségről van szó, ami az elmúlt évtizedekben vált ennyire elterjedté. Az aranyér kezelés lehetséges természetes szerekkel is. Már őseink is ismertek számos olyan növényi hatóanyagot, amivel remekül lehetett kezelni a tüneteket, bár abban az időben ez még elég ritka betegségnek számított.

A balzsamok, kenőcsök és gyógynövényes gőzfürdők a tüneteket megszüntetik ugyan, de az aranyér kialakulásának az okát nem. Ha nem genetikai hajlamról van szó, akkor az életmódváltás is segítségünkre lehet az aranyér kezelésében.