Alapozó festékAlapozó festékBosszankodott már valaha a foltos falfestés, lepattogó festék vagy a elvártnak nem megfelelő falszín miatt? Íme, egy egyszerű és ráadásul költséghatékony megoldás! A tartós és tökéletes festés titka az alapozó festék használata.

Az alapozó megerősíti a vakolat felszínét és egyenletes felületet biztosít azáltal, hogy beivódik a vakolat felső rétegeibe. Így a festék egyenletesebben tud terülni a falon és egyenletesebben is szárad, ezáltal nem lesznek halványabb és sötétebb részek, hanem egyszínű és tökéletes fedésű festés.

Az alapozó festék a választott szín élénkségét is képes erősíteni, ha a festékkel megegyező színt használunk. Azonban ezt nem színezővel kell elérni, hanem direkt abban a színben kell megvásárolni, mint amilyenre a falat szeretnénk festeni, színkód alapján ez már igazán nem nehéz.

Hogy lehet költséghatékony, ha még egy terméket meg kell vásárolni? Úgy, hogy az alapozó festék jóval kevesebbe kerül, mint egy minőségi falfesték, amiből alapozó használatával kevesebb mennyiség is elég lesz.