Zárnyitás percek allattZárnyitás percek allattA terepre kiszálló munkatársak gyakran kerülnek kereszttűzbe, az ügyfelek kérdezősködnek, érdeklődnek, mit és hogyan tegyenek, hogy az ajtó és annak zárja megvédje őket. A vagyontárgyak és személyek biztonsága nagyban függ az épület biztonsági berendezéseitől. Hiábavaló a rengeteg elköltött pénz a drága riasztókra, ha az ajtót egy lábrúgással le lehet dönteni. Egy lakás első biztonsági vonalát a nyílászárók jelentik. Ezeknek a minősége, szilárdsága, valamint a beszerelési módszere az első sarkalatos pontja a helyes biztonsági zóna kialakításának.

Minden ajtónak, ablaknak szükséges, hogy legyen egy biztonsági retesze, melyet csak belülről lehessen kioldani. Az ajtókba felső kategóriájú zárat érdemes felszerelni, amely legalább 4 pontban reteszeli az ajtót. Mindezen felül jó, ha az egész zárszerkezet elektronikus érintkezőkkel szabályozható úgy, hogy ez a riasztó berendezésen keresztül áramtalanítható legyen.

Mivel a biztonsági zár alapértelmezett pozíciója a blokkolt állapot, szinte lehetetlen kinyitni az ajtót a kallantyú áramtalanítása után. Ez mind szép és biztonságos, de mivel a fémszerkezetek is elfáradnak egy idő után, bizony megesik, hogy a zár széttörik, és bent ragad az ajtóban. Erre az eshetőségre sajnos nincsen varázslatos megoldás, gyakran az egész ajtótok szétfúrásával lehet megoldani az ajtónyitást. Zárszerkezettől függően az egész ajtó károsodására is lehet számolni.

Sajnos sokan azt feltételezik, hogy a zárnyitás alkalmával szándékosan törnek-zúznak a lakatosok, hogy több munkát számolhassanak fel a helyreállításkor, de valójában ez pontosan fordítva van. A darabokra tört szerkezetek az ajtóba ragadva később is gondokat okozhatnak. A teljes helyreállítás alkalmával csak a legszükségesebb munkálatokat eszközöljük, de ha az ügyfél ezt nem igényli, akkor elállhat a munkálattól. Ne feledje, ha a zár akadozni kezd, azt szerencsésebb hamar lecserélni, minthogy a zárnyitó lakatos kelljen szétszedje! De ha mégis arra szorul, hogy zárnyitót szükséges hívjon, ne csüggedjen, a zárnyitás szolgáltatás nálunk éjjel-nappal elérhető.