Webshop optimalizálásA Google folyamatosan változó algoritmusánál egy olyan dolog van, ami nem változik és mindig feltétele az előkelő helyen való szereplésnek, ez pedig többek között a gyorsaság, hogy a weboldal milyen hamar töltődik be. A webshop optimalizálás annak a folyamatnak a neve, amikor a szakemberek felgyorsítják a honlap betöltését.

A Grent Médiánál ez a procedúra nem igényli az oldal teljes SEO elemzést, így nem annyira időigényes a folyamat. Amennyiben szükségét látják, úgy egy külön folyamatként az is elvégzésre kerül. A kereső találati listájában való előkelő helyen túl is van még előnye, méghozzá a vásárlói és felhasználói élmény növelése.

Amennyiben adott két hasonló vagy ugyanolyan termékeket forgalmazó weboldal, úgy a vásárlók általában azt fogják választani, amit egyszerűbb kezelni és rövid idő alatt lehet vele eredményeket elérni, ez esetben gyorsabb rajta vásárolni. Ha egy olyan webáruházat szeretne, ahová szívesen visszatérnek az emberek, mindenképpen érdemes igénybe venni a webshop optimalizálást.