Vegetáriánus étrendVegetáriánus étrendNagyon sokat hallani arról, hogy a különböző életmódok mennyire eltérnek egymástól. Értsük ez alatt például a vegetáriánus étkezést. Ha az egészségről beszélünk, figyelembe kell venni néhány fontos szempontot ezzel kapcsolatban.

Például, a B12-vitamint a szervezet nem tudja kivonni a növényekből. A másik dolog a vas, ami, bár megvan számos zöldségben, a legkönnyebben az állatokból szívódik fel a szervezetbe. A vélemények eltérőek, hiszen sokan azt állítják, hogy a húsevő egyének egészségtelenül táplálkoznak, míg a vegetáriánus ételek sokkal jobbak.

Erről nagyon sokat lehetne vitázni, de mindenkinek el kell döntenie, hogy melyiket képviseli. Annyi biztos, hogy aki vegetáriánus és gyakran sportol, az érezheti magán, hogy fáradékonyabb, mint a többiek. Esetleg kevesebb energiája van, mint régen.

Fontos odafigyelni arra, hogy ha valóban kiiktatjuk a húst az étrendünkből, legalább próbáljuk pótolni a különböző vitaminokat, a fehérjéket stb. Az oldalunkon mélyebben elmerülünk ebben a témában, ha felkeres bennünket.