Kiváló törkölypálinkaA finomságokat mindenki kedveli, a férfiak nagy többsége szívesen fogyasztja a pálinkát is. Egyik kiváló fajtája ennek a törkölypálinka, egy erjesztett szőlőtörkölyből lepárolt, hagyományos magyar égetett szesz.

Ez az egyik legrégebbi pálinkafajtánk, ami nem tévesztendő össze a szőlőpálinkával, amit szőlőszemekből készült cefréből állítanak elő. Érdekességként elmondjuk, hogy egy 2008-as pálinkatörvény szerint, törkölypálinkának csak olyan törkölypárlat nevezhető, amit Magyarországon termett szőlő törkölyéből, kizárólag hazánk területén készítettek és palackoztak, bármiféle ízesítés, édesítés és színezés nélkül. A hagyományok szerint, a törkölypálinka főzése februárban, márciusban, de legkésőbb áprilisban megindul, különben használhatatlanná válik a törköly, vagyis tönkrement az értékes alapanyag.

Nekünk, vásárlóknak azonban nincs gondunk az előállítással, hiszen a palinkam.hu webáruházból nagyon könnyen beszerezhetjük ezt a történelmi nedűt. Ráadásul az ára is igazán kedvező, így a beszerzés útjába semmilyen akadály nem gördül.