A supinált cipő hasznos lehetA supinált cipő hasznos lehetA gyermekek csontozata 5-6 éves korukig jelentős fejlődésen, átalakuláson megy át. Addigra nyerik el végleges helyzetüket az ízületek, ezért fontos nagy figyelmet szentelni a helyes testtartásnak ebben az időszakban.

Sokaknak talán ismeretlen lehet a supinált cipő kifejezés, pedig igen fontos feladata van a bokaízületek elhelyezkedésében. Bár tény, hogy nincs minden esetben szükség erre, mert a gyerkőc amúgy is helyesen tartja a testét és a bokacsontok maguktól is pontosan helyezkednek el, néha azonban nem árt rásegíteni erre.

A supinált cipő ilyenkor tökéletes segítség lehet. Ez a lábbeli tulajdonképpen nem sokban különbözik a hagyományos cipőktől. Az egyetlen különbség, hogy döntött sarokkal rendelkezik, ami segít a helyes testtartás kialakításában és abban, hogy a bokaízületek felvegyék végleges pozícióikat.

Így elkerülhetővé válnak a későbbi rendellenességek, mint például az X láb szindróma. A supinált cipő használata előtt, mindenképpen érdemes konzultálni egy ortopédussal, hogy megállapítsa valóban szükség van-e rá.