Manapság rengeteg törekvés történik abban az irányban, hogy a Föld meglévő energiaforrásai teljes mértékben megfelelően legyenek felhasználva és hasznosítva. Ezen célkitűzés nem kis feladat, amiben a napelem engedélyeztetés is kiemelkedő rendeltetéssel bír. Maga a folyamat több lépésből tevődik össze, hiszen minden fázisnak megvan a saját része és értelme. A különböző energiaszolgáltatóknál teljesen nem egyezik meg az eljárás, de a lényegi rész változatlan. Mindenképpen szükséges az adatbekérő lap kitöltése, amin a legfontosabb információk kapnak helyet.

Továbbá meghatalmazás, tulajdonosi hozzájárulás, tulajdoni lap, villanyszámlák, valamint fénykép is kell a tetőfelületről. Ezek a dokumentumok szinte biztosan elengedhetetlenek a napelem engedélyeztetés során. Olyan teendők is várnak még a napelem engedélyeztetés procedúrájában résztvevőkre, mint az ajánlatkérés, elbírálás, szerződéskötés, óracsere lebonyolítása, végül pedig az elemek felszerelése. Elmondható, hogy mind az ügyfélnek, mind pedig a szolgáltatónak pozitív végkimenetelű eljárás valósulhat meg ezáltal.

Természetesen nem kizárólag magánszemélyeknek van lehetőségük a napelemek beszerzésére, hanem cégeknek vagy vállalkozásoknak szintén. Az Európai Innovációs Támogató Szervezet az élen jár ebben a tekintetben, ugyanis, mint fő együttműködő partner van jelen. Rendkívül sok különféle célkitűzés létrehozására törekszik, amelyek egytől-egyig a bolygónk jövőjét szolgálják. Köztudott, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazása a jelen talán legfontosabb feladata, mivel enélkül a pusztítás, amit az ember visz véghez, sajnálatos módon igen jelentős mértékeket ölt.

Az Európai Innovációs Támogató Szervezet a környezettudatosság jegyében működik nap mint nap, amivel a következő generációnak is igyekszik a példamutatásra. Az újrahasznosítás, a környezetbarát világ és mindennapok kialakítása nem egyszerűen kivitelezhető, de minden bizonnyal megtérül majd hosszútávon. Elmondhatatlanul fontos lenne az elkövetkezőkben a környeztünk és a természet megóvása. A városi mobilitás programra szintén kiemelkedő hangsúlyt fektet az Európai Innovációs Támogató Szervezet.