A gyep karbantartásának céljára szinte minden háztartásban megtalálható egy klasszikus fűnyíró. A nagyobbra nőtt fűvel és gazzal viszont ez nem tud elbánni, így néha igény lehet a motoros fűkasza aktiválására is.

A parasztplaza.hu webáruházban, sok minden más mellett, ez a berendezés is megtalálható többféle kivitelben. Az AL-KO gyártmányú darabok magas minőséget képviselnek és időtállók. Az ilyen motoros fűkasza könnyedén elbánik a fásszárú gyomokkal és a kisebb bokrokkal is. Mindegyik modell ergonomikus, egyszerűen elérhető kezelőelemekkel ellátott szarv-fogantyúval és a csípőt kímélő vállhevederrel van ellátva, a lehető legkényelmesebb munkavégzés érdekében. Az erős, kompakt darabok tökéletes vágási eredményt biztosítanak, ennek ellenére csekély a súlyuk.

Általában két vágófejjel rendelkeznek ezek a készülékek, a fémkés mellett, igény szerint felszerelhetőek vágódamillal is. A korszerű motoros fűkasza termékcsalád bármelyik darabjával még a hosszabb tereptisztítási munkák is könnyedén elvégezhetőek.