Légpárnás borítékLégpárnás borítékSokszor előfordul, hogy a szimpla boríték nem elegendő arra, hogy sérülésmentesen elpostázzunk egy fontosabb iratot vagy valamilyen törékenyebb tárgyat. Ilyenkor a legjobb döntés a légpárnás boríték vásárlása, ami megakadályozza, hogy a tartalma megsérüljön.

A légpárnás boríték szinte minden olyan helyen megvásárolható, ahol átlagos borítékot is lehet venni. Csak annyi a dolgunk, hogy megfelelő méretet válasszunk, hiszen csak így fog beleférni az adott tárgy. Ilyen módon, akár kényesebb elektronikai eszközöket is szállíthatunk, postázhatunk.

A boríték lényege, hogy egy légpárna veszi körbe, ami elnyeli az ütéseket és más ráható erőket. Árban természetesen drágább, viszont ezzel nem érdemes törődni, hiszen a csomag biztonsága az első. Ezeket a csomagokat a kiszállító vagy postás is figyelmesebben kézbesíti.

Előfordulhat, hogy a légpárnás boríték védőrétege megsérül. Ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy a benne lévő tárgy megsérül, ezért fontos odafigyelni a megfelelő minőségre, mielőtt a küldeményt útnak indítjuk.