Fontos az asztali etikett betartásaFontos az asztali etikett betartásaA japán kultúra egyes elemei és a helyi szokások furcsák lehetnek az európai ember számára. Ott azonban nagy jelentősége van minden formaságnak.

Amennyiben valaki nem tartja be ezeket a szokásokat, azt a házigazdák tiszteletlenségnek tekintik és nem néznek jó szemmel az olyan vendégre, aki nem becsüli a hagyományaikat. A Sushi.hu weboldalon megismerkedhetünk az asztali etikettel is, hogy tudjuk, miként kell viselkedni egy japán családnál vagy japán étteremben, bárhol a világon.

Az ismeretek hiánya nem jelent mentséget a viselkedésünkre, ezért, ha Japánba készülünk, érdemes alaposan megismerkedni a helyi szokással, hagyományokkal. Csak így érhetünk el valamit a szigetországban.

Legyen szó akár étkezésről, teázásról vagy bármilyen más ceremóniáról, a szokások figyelmen kívül hagyása nem vezet semmi jóra. Csak azt érjük el vele, hogy megsértjük a vendéglátónkat vagy nevetség tárgyává tesszük magunkat. A Sushi.hu oldalon többet is megtudhatunk arról, hogy miként kell viselkedni az asztalnál.