A futópad mellett az elliptikus tréner, vagy más néven az ellipszis tréner is igen közkedvelt edzőgépnek számít a nők körében. Az elliptikus tréner használata akár az ízületi panaszokkal küszködők számára sem okoz különösebb gondot, hiszen a gépen történő testmozgás abszolút kímélő. Ám amellett, hogy az ízületeket kíméli az ellipszis tréner, a zsírpárnákkal keményen leszámol, hiszen az edzések során az egész test dolgozik, így minden porcikát alaposan át lehet vele mozgatni.

Az ellipszis tréneren lévő kormány mozog, ahogyan a lábak is, így nem csak a felsőtest izmai dolgoznak, hanem a lábaké is. Az ellipszis tréneren történő testmozgás több szempontból nézve is roppant előnyösnek számít. A segítségével ugyanis, nem csupán zsírt lehet elégetni, hanem az általános egészségi állapotot is pozitív irányba lehet általa terelni.

Az elliptikus tréneren történő testmozgás a vérkeringést felpezsdíti, a szívet és a tüdőt megdolgoztatja, edzi, az izomzatot szálkásítja, valamint a nyugalmi pulzust jócskán meg is emeli. A pulzus növekedése által a légzés felgyorsul, a testbe több oxigén áramlik be, ami pedig roppant előnyös a méregtelenítés szempontjából is. Amennyiben a méregtelenítés felgyorsul, a fogyás és a zsírégetés is sokkal hatékonyabb, látványosabb lehet. Az elliptikus tréner kifejezetten jó zsírégető edzőgépnek számít, ezért szinte minden edzőteremben megtalálható, valamint már a legtöbb háztartásban is van belőle egy példány.

Az elliptikus trénert akár az állóképesség növelésére is fel lehet használni, valamint a nap során felgyülemlett stressz és feszültség levezetésére is kiválóan alkalmas. Az elliptikus tréneren történő rendszeres edzés által tehát nem csupán karcsúbbá és feszesebbé válhat a testünk, hanem a lelkünk is kiegyensúlyozottabb lehet tőle. Egészségesebbé, vidámabbá, lendületesebbé és persze nem utolsó sorban karcsúvá varázsol ez a rendkívül népszerű edzőgép. Az elliptikus tréner használata szinte minden ember számára ajánlott, fiatal kortól, egészes az idősebbekig, bárki használhatja. Mivel az ellipszis tréner az ízületeket kíméli, így az ízületi megbetegedésben szenvedők számára is bátran alkalmazható ez a sporteszköz.

Az elliptikus tréner használata akár a nagyon magas túlsúllyal együtt élők számára is ajánlott, hiszen rájuk sem ró különösebb megterhelést az edzőgép használata. Az elliptikus tréneren történő mozgás rendkívül lágy, ritmusos és teljesen harmonikus, így az ízületi sérülés esélye szinte teljességgel kizárható e gépek esetében. Az edzőgépek ellenállása roppant könnyedén szabályozható, így mindenki a saját képességeihez mérten állíthatja be a mozdulatsor nehézségét.

A modernebb gépekben külön edzésprogramok is be vannak állítva, így akár egy laikus személy is könnyen elboldogulhat az edzés intenzitásának kiválasztásával. A legelterjedtebb programok közé sorolhatjuk a zsírégetést, az állóképességi edzést és az erősítő edzéseket is. Az elliptikus tréner kitűnő választás lehet akár otthonra is, így, ha azon morfondírozol, hogy vásárolnál egyet magadnak, hát ne habozz tovább.

Az elliptikus tréner nagyon praktikus otthoni edzőgépnek számít, hiszen a szobád falai között, rendkívül gyorsan átformálhatod a testedet a segítségével. Jöhet odakint rossz idő, havazás, vagy fagy, Téged többé nem gátol meg semmi a testmozgás elvégzésében. Akár a televízió előtt is végezhetsz testmozgást az otthoni elliptikus trénered segítségével, így garantáltan nem válik majd unalmassá a sporttevékenység. Te beszerezted már az elliptikus tréneredet?