Az arany ára 12 éven át folyamatosan emelkedett, az utóbbi két évben csökkent valamelyest. Ha fontos nekünk az ár, figyeljünk oda mikor és hol veszünk ékszert, ez vonatkozik külföldre is! Figyelj az akciókra! Mindig lehet találni, akár egy boltban, akár egy web felületen keressük a nekünk valót! Figyeljünk arra is, hogy kinek vesszük, egyáltalán mennyire szereti a „csecse-becséket”?

Érdemes tájékozódni, milyen az ő stílusa, mit szeret, egyáltalán nem fém érzékeny-e? Sőt! Egy újabb weboldal lehetőséget kínál, hogy otthonról felpróbálhatjuk a választott ékszereket! Csak egy web kamera kell hozzá. Augmented Reality, magyarul kiterjesztett valóság a neve, ami lehetségessé teszi ez az újdonságot. Nagyon egyszerűen leírva, a kamera által érzékelt képre rávetíti azt az információt/ékszert/, a képernyőn olyan hatást kelt, mintha tényleg ott lenne. Érdemes kipróbálni!

A karikagyűrű

Nem árt tájékozódni, mielőtt karikagyűrűt vásárlunk. Néhány kényelmetlen dologtól kíméljük meg magunkat, ha odafigyelünk az apróságokra. Első tipp, hogy érdemes jól körülnézni mind a boltokban, mind az interneten, hiszen a különbség kétszeres is lehet!

Ne vegyük meg az ékszert az első adandó alkalommal, ha már rászánjuk magunkat! Vigyük be a megunt aranyunkat, hiszen beszámítják, vagy tegyük fel az internetre, mivel ott használt bolti áron is el lehet adni! Nem érdemes zálogházba bevinni, csak törtarany értékben számolják be, kb.: a vásárolt érték harmadáért. Mivel az ember ritkán vesz ilyesmit, érdemes elgondolkodni a gravírozáson, ugyanis nem kerül sokba, viszont örök emléket kaphatunk! A mattírozott felületek nem időállóak, de az ékszerészek vissza tudják állítani, de ezt kérdezzük meg lehetséges-e, mert függ a rajta lévő mintától!

Érdemes ródimuzoni a gyűrűt!

Igaz, néhány évente újra kell csináltatni, de gyönyörű, csillogó hatást kelt. Fontos a méret is. A szélesebbek nagyon könnyen felcsúsznak az újra, viszont annál nehezebben jönnek le, érdemes ezekből egy számmal nagyobbat választani, sok kényelmetlenségtől megszabadulhat az ember. Aki hajlamos a hízásra, érdemes inkább olyan gyűrűben gondolkodni, melyet később lehet igazítani. Itt fontos, hogy milyen a minta.

Vásárláskor mindig ellenőrizd a minőséget! A gyűrűn belül ott kell lennie a minőségi védjegynek. Aki esetleg nem jártas az ékszer vásárlásban, mindig savval ellenőrzik az arany eredetiségét/hogy igazi-e/. Ez nyomot hagy, de radírral könnyen leszedhető. Aki nem ódzkodik tőle, lehet venni használt ékszert is a legtöbb boltban, melyek olcsóbbak, de ugyanolyan szépek és ugyanazon értékűek, a különbség csak annyi, hogy más valaki már viselte őket.