Elhatároztad, hogy egészséges életmódot fogsz követni annak érdekében, hogy hosszú és boldog életet tudj élni? Rendszeresen sportolsz, és már érzed is magadon a pozitívváltozást? Javult az állóképességed, jobban bírod az edzéseket és az alakodon is meglátszik a sport jótékony hatása?

Akkor csak gratulálni tudunk, nagyon jó úton haladsz az egészséges és hosszú élet felé. Amennyiben nem éred be ennyivel és még tovább szeretnéd fokozni a testmozgás adta örömöket és lehetőségeket, azt javasoljuk, hogy szerezz be magadnak egy pulzusmérő órát. Egy pulzusmérő óra segítségével ugyanis, sokkal tudatosabb szintre tudod majd emelni testmozgásodat. Az óra segítségével olyan számadatok birtokába juthatsz, amelyeket korábban csak megtippelni tudtál. Például, egy pulzusmérő óra akár azt is meg tudja neked „mondani”, hogy az edzésed ideje alatt mennyi kalóriát égettél el. A modernebb órákban számos funkció van beépítve, így a szervezeted változásait is nyomon tudod követni a segítségével. Láthatod, hogy mennyi a nyugalmi pulzusod, majd azt is szemmel tudod tartani, hogy terhelésre miként változik meg a szívverésed. Létezik egy úgynevezett zsírégető zóna, ami azt jelenti, hogy azon a pulzusszámon dolgozik a tested a leghatékonyabban a zsírpárnáid ellen. Amennyiben edzés közben, az óra segítségével folyamatosan ebben a zsírégető zónában tartod a pulzusodat, igen hamar, látványos eredményeket érhetsz el a fogyókúrádban.

Egy-egy edzés alkalmával, ha a fogyás a célod, mindenképpen tudnod kell azt, hogy mekkora távolságot tettél meg a testmozgás közben, mennyi ideig tartott az edzésed, mekkora volt a pulzusod terhelés alatt, valamint a sebességedet és a tempódat is ismerned kell.

Ezért, mindenképpen olyan pulzusmérő órát szerezz be, amely mindezt mérni tudja. A pulzusmérő óra azonban nem csupán a fogyni vágyók számára hasznos szerkezet. Például, a hobbisportolók számára is segítséget nyújthat, hiszen valószínűleg ők is szeretnék szemmel tartani azt, hogy optimális edzésintenzitással végezték-e el az adott napi sporttevékenységüket.

Az amatőr versenyzők ugyancsak nagy hasznát vehetik egy pulzusmérő órának, hiszen az okos kis szerkezet az edzészóna meghatározására is alkalmas. Segít abban, hogy a megtervezett edzés hatékonysága maximális lehessen, illetve vannak olyan órák is, amelyek figyelmeztetik a sportolót arról, ha a túledzés veszélye áll fenn. A profi futók számára egyenesen nélkülözhetetlen a pulzusmérő óra, hiszen számukra kifejezetten fontos az, hogy az edzéseik teljesen tudatosak, megtervezettek legyenek.

A pulzusmérő órák árai igen eltérőek lehetnek. Vannak olcsóbb, egyszerű tudással rendelkező darabok, ám akadnak kifejezetten sokat tudó, méregdrága készülékek is. Amennyiben a Te legfőbb célod a fogyás, vagy az egészségmegőrzés, akkor semmiképpen sem kell a legdrágább pulzusmérő órára beruháznod.

A heti 1-4 alkalommal, 30-40 percet edző személyek számára, a némileg olcsóbb, kisebb tudású órák is tökéletesen megfelelnek. A lényeg, hogy az óra EKG pontossággal mérje a pulzust, képes legyen maximum 3 edzészóna megjelenítésére, az éppen aktuális pulzusértékeket mindig jelenítse meg, határozza meg azt, hogy az adott pillanatban milyen jellegű testmozgást végez az óra viselője, tehát aerobot vagy állóképesség növelőt, illetve az edzések során elhasznált kalória és elégedett zsír mennyiségét is jó, ha kijelzi a pulzusmérő óra. Neked van már pulzusmérő órád? Rendszeresen használod a testmozgásaid alkalmával? Milyen funkciókkal van ellátva a Te pulzusmérő órád?