Esküvőre vagy hivatalos, ám tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy mit is vegyél fel? Hidd el, ezzel a problémával nem vagy egyedül, hiszen egy nőnek általában mindig igen nagy fejtörést tud okozni a nagyobb események előtt az, hogy pontosan mit is vegyen fel. Főként abban az esetben, ha ez a nagy esemény éppen egy esküvő.

Egy esküvő esetében ugyanis, nem elegendő az, ha csupán azzal vagy tisztában, hogy elegánsan kell felöltözni. Az esküvővel kapcsolatban ugyanis, van néhány alapvető szabály, amelyet nem árt szem előtt tartani, ha valóban alkalomhoz illően szeretnél megjelenni.

Először is, nagyon fontos azt megjegyezned, hogy mind a ruhádnak, mind pedig a viselt ékszereidnek maximálisan illeszkednie kell az esküvő stílusához. Vannak olyan esküvői meghívók is, amelyben pontosan fel van tűntetve az, hogy a házasulandó pár, milyen jellegű öltözéket javasol a meghívott vendégek számára. Amennyiben egy ilyen meghívót kaptál Te magad is, eszedbe se jusson eltérni az esküvő stílusától eltérő öltözékben megjelenni. Vannak olyan esküvők is, amelyek valamilyen tematikán alapulnak. Ilyen például az, amikor western jellegű esküvőt tart a szerelmes pár, tehát egy ilyen esküvőn jobb, ha elfelejted az apró, visszafogott gyöngysort és a csillogó-villogó ékszereket is. Válassz valami olyan ékszert, ami passzol az esküvő tematikájához. Természetesen az efféle esküvők hazánkban igen ritkák, ám azért nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy mit illik ilyenkor is viselni, illetve mit nem. Magyarországon a templomi esküvő az elterjedt, így jobb, ha tudod, hogy mit szabad felvenned erre az eseményre.

A templomi esküvőkön nem illik kihívó, nagy kivágású ruhákat viselned, valamint a túl feltűnő, rikító ékszerek viselése sem javasolt. Még abban az esetben sem, ha egyébként nem vagy vallásos, hiszen mások számára lehet, hogy túlságosan megbotránkoztató lenne a megjelenésed egy olyan ruhában, amely túl sokat mutat meg a testedből, illetve az óriási, csillogó-villogó ékszerek is túlzásnak hathatnak egy templomi környezetben. Templomi esküvőre szolid, visszafogott, elegáns megjelenés javasolt, mind a ruhákat, mind pedig az ékszereket illetően. Egy apró gyöngy fülbevaló, egy ízléses gyöngysorral például tökéletes választás lehet a templomi esküvőre. A ruhád szintén legyen visszafogott, hiszen nem neked kell majd a középpontban lenned, hanem a menyasszonynak. Ne válassz tüzes, élénk színű öltözéket! A piros és a neon színű ruhák és ékszerek viselése kerülendő, sőt fehéret sem ajánlott viselned.

Egy esküvőn ugyanis, a fehér szín egyenesen tabunak számít, hiszen azt csakis a menyasszony viselheti. Válassz valami halvány, visszafogott színt, a feketét pedig felejtsd el. Az ugyanis, a gyász színe! Az ékszereidet úgy válaszd meg, hogy passzoljanak az öltözékedhez. Tartsd mindig szem előtt a „kevesebb, néha több” elvet, vagyis ne akarj mindenáron úgy kinézni, mint egy karácsonyfa. Egy esküvőn éppen elegendő az, ha egy elegáns fülbevalót, nyakláncot és karláncot viselsz, sőt még gyűrűt is feltehetsz abban az esetben, ha nem minden ujjadat akarod majd ékesíteni egy-egy darabbal.

Soha ne halmozd egymás mellé az ékszereket! Ha gyűrűt viselsz, ügyelj arra, hogy a kezeden csupán egy vagy legfeljebb két darab ékszer legyen. Vannak olyan hölgyek, akik legszívesebben minden ujjukra gyűrűt húznának. Ez nem csupán az esküvőkön kerülendő, hanem a hétköznapokon is. Viselj inkább egy darabot, ami esetleg lehet kicsit nagyobb is az átlagosnál. Nagy gyűrű esetén azonban, a karláncot felejtsd el. A nagyméretű gyűrű mellé rakott karlánc, vagy karperec – főként abban az esetben, ha a csuklón lévő ékszer is nagyméretű – már túlzásnak hathat. Törekedj arra, hogy finom és nőies maradj, ne akarj az ékszereiddel feltűnést kelteni. Ne feledd, az esküvő a menyasszonyról és a vőlegényről szól!