Miden autósport rajongó, aki valamelyest is szereti a körversenyes motorsportokat, várja az év első Forma 1-es versenyét, ami most is újra Ausztráliában kezdődik majd meg márciusban. Az idei tesztsorozat már javában zajlik Jerez-ben, ahol az új autók, és a frissen igazolt pilóták már bemutatkozhattak új csapataiknál.

A tavalyi évet a csapatok versenyében a Mercedes nyerte meg, aki szintén a 2014-es világbajnokot is magáénak tudhatta Lewis Hamilton személyében. Hamilton tavalyi sikerével már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ami pedig nem elfelejthető, hogy mindkettőt Mercedes motoros autóval érte el. A tavalyi második, a szintén Mercedes-es Rosberg, a bajnoki cím megszerzésére hajt, amit tavaly elvesztett Hamilton-nal szemben. A 4-szeres világbajnok Sebastian Vettel otthagyta sikereinek csapatát, a Red Bull Renault, és átigazolt Fernando Alonso helyére a Ferrari-hoz, ahol Kimi Räikkönen lesz majd a csapattársa. Vettel elsősorban azzal igazolta döntését, hogy nem érezte már azt a tűzt amit korábban érzett, ezért döntött a váltáson. Az a tény azonban nem elhanyagolható, hogy Vettel tavalyi csaptársa Daniel Ricciardo teljes mértékben tudta kontrolálni a 2014-es Red Bull-t amivel versenyeket is nyert, miközben Vettel egész idényben az autó kezelhetetlenségére panaszkodott.

A másik közkedvelt pilóta Fernando Alonso is csapatott váltott és az újra egyesült McLaren Honda-hoz igazolt. A spanyol korábban már megfordult a McLaren-nél azonban akkor egy év után a Hamilton-nal való összetűzések után és a csapattal való összeférhetetlenség miatt eligazolt. Azonban most új reményekkel és vágyakkal igazolt vissza régi-új csapatához. A McLaren egy régi kapcsolatot szakított meg a Mercedes-el, azonban a Honda motortól azt remélik, újra a csúcson lehetnek és versenyeket nyerhetnek idén, és jövőre pedig a világbajnoki címért harcolhatnak majd. A tavalyi évben sikeres fiatal, Kevin Magnussen, aki a McLaren-nél Button csapattársa volt, sajnos most csak a 3. számú pilóta szerepét kapta meg a McLaren Honda-nál Button és Alonso mellet.

A 2014-es év sikercsapata, a Williams Martini Racing változatlan pilóta felállással indul a szezonnak, azaz Felpie Massa és a tavalyi évben kiugró teljesítményt nyújtó versenyző Valtteri Bottas fogja vezetni majd a Williams-et. A korábbi sikercsapat, a Lotus motort váltott, és az idei évtől ők is Mercedes erőforrásokat használnak majd, és változatlan pilótafelállással vágnak majd neki az idénynek. A Sauber F1 a teljes átalakulást választotta mind pilóta és autó festés terén is, az autó színe kék lett, és két tapasztalatlan pilótát ültetett be az autójába.

A Torro Rosso a két Red Bull felfedezettet versenyezteti idén, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr személyében. A Force India idén is Mercedes motorokkal indul majd változatlan pilótafelállással, azonban a tervek szerint a teljesen új autójukat csak az első verseny előtt szeretnék bemutatni, mivel az elnök szerint az idei év lesz az ő nagy kiugrásuk. A 2014-es év végén a Catherem és a Marussia is csődeljárási fokozat alá került, így még nem tudni indulnak-e a 2015-ös versenysorozatban.